018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Putevima srpske vojske (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Povodom obeležavanja 205. godišnjice Bitke na Čegru, biće organizovan obilazak ovog brda. A povodom stogodišnjice početka Prvog svetskog rata, avanturisti će imati prilike da krenu u ekspediciju putevima kojima su prošli srpski vojnici. Ove programe organizovao je Safari klub iz Niša u saradnji sa GO Pantelej.

Povodom stogodišnjice početka Prvog svetskog rata i 205. godišnjice Čegarskog boja, u Srbiji, a I u Nišu, održaće se veliki broj manifestacija. Neke od njih su ekspedicija putevima srpske vojske u Velikom ratu i pešačka tura u pojasu brda Čegar. Jedan od glavnih organizatora je Safari klub iz Niša, a u saradnji sa opštinom Pantelej.

U akciju su se uključile i mnoge druge opštine, što je od velike važnosti za međusobnu saradnju i bolju organizaciju. Jedna od opština koja učestvuje u projektu je i GO Svrljig.

Iz opštine Pantelej kažu da, osim što su ovo izuzetno bitni istorijski jubileji, ovakve saradnje i programi izuzetno su važni za razvoj turizma, i na taj način se privlači pažnja ne samo lokalnog stanovništva već i inostranih turista.

http://youtu.be/EvQetV8x58s

Povezane vesti