018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Putevima rimskih imperatora

Komentari: isključeni

Pedeset treća Međunarodna biciklistička trka „Kroz Srbiju 2013″ počela je danas u Nišu, a završava se 16. juna u Beogradu. Dvadeset pet ekipa iz 20 zemalja sveta proći će 6 etapa, 900 km sa 8 brdskih i 18 prolaznih ciljeva.

Trka se vozi pod sloganom “Turizam, kultura i biciklizam zajedno – putevima rimskih imperatora”, a organizuje se u sklopu obeležavanja jubileja 17 vekova od donošenja Milanskog edikta.

Trka „Kroz Srbiju“ ove godine stratovala je na Trgu kralja Milana. Sto dvadeset biciklista takmiči se u prvoj etapi, a Srbiju učestvuje nacionalna selekcija i 3 domaća tima, Metalac iz Kraljeva, Borac iz Čačka i kragujevački Radnički. Trku je otvorio gradonačelnik Niša, prof dr Zoran Perišić.

Karavan će sutra krenuti iz Niša za Bor, a potom narednih dana za Kladovo, Požarevac, Sremsku Mitrovicu, sve do Beograda, gde je cilj 16. juna ispred Narodnog pozorišta.

- Na 2 točka takmičari, u stvari, prolaze putevima rimskih imperatora - kaže direktor organizacionog odbora trke, Ljubomir Živanović .

Drugi deo trke počinje sutra, takođe u Nišu.

 

Povezane vesti