018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

PUPS za transformaciju NTV-a u regionalni javni servis

Komentari: isključeni

Niš kao centar jugoistočne Srbije treba da ima regionalni javni medijski servis, a potrebu za tim Nišlije su pokazale sa 35.000 potpisa, prikupljenih na peticiji „Niške televizije“, koja je imala samo jedan zahtev – transforimaciju u javni servis. Ovo je medijima u Nišu danas izjavio narodni poslanik Milorad Stošić iz Partije ujedinjenih penzionera Srbije i dodao da je to stav stranke u Nišu.

- Razumljivo je da republički javni servis nema dovoljno kapaciteta da pokrije sve događaje u Srbiji, pa su regionalni centri neminovnost- podvukao je Stošić, podsećajući da se partija kojoj pripada zalaže za ravnomeran i ravnopravan razvoj Srbije u svim segmentima života.

Kada su u pitanju mediji, PUPS se zalaže za ravnopravno informisanje svih regiona i oblasti.

- PUPS zahteva isti tretman građana Beograda, Novog Sada, Niša i drugih gradova. Regionalne centre bi trebalo osnivati u skladu sa Strategijom Vlade Srbije o medijskom razvoju do 2016. godine, koja je već doneta i na osnovu koje smo, između ostalog, i dobili status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji – dodao je poslanik Stošić.

Na konferenciji za novinare u Nišu, on je napravio paralelu između Niša i Novog Sada.

- Novi Sad jeste iste veličine kao Niš, ali pokriva manju teritoriju. Njihov javni servis – RTV upošljava čak 1400 ljudi, dok gradska televizija u Nišu ima oko 90 radnika. To nije teritorijalna jednakost- kaže Stošić.

PUPS podseća da regionalni medijski servisi postoje i u drugim zemljama Evrope, poput Nemačke, Velike Britanije, Austrije, Danske. Da bi građani dobili pravovremene, objektivne, ali i informacije koje ih se, pre svega, tiču, neophodni su regionalni javni servisi. Pritom je Skupština grada Niša u dva navrata jednoglasno podržala inicijativu NTV-a, a građani Niša dali čak 35.000 potpisa.

Povezane vesti