018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

PUPS: Obezbeđen budžet za najugroženije (VIDEO)

Komentari: isključeni

Zastupajući dosledno politiku zaštite socijalno najugroženijih građana, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije obezbedio je očuvanje svih socijalnih linija budžeta Republike Srbije  za 2014. godinu.

 To se odnosi na redovnu isplatu penzija i njihovo usklađivanje sa platama u javnom sektoru, kvartalnu pomoc za sve penzionere koji imaju penziju nižu od 15 000 dinara, isplatu zarada trudnicama i porodiljama u iznosu od 100%, pomoć izbeglim i raseljenim licima, rečeno je na konferenciji za novinare u gradskom odboru Pokreta ujedinjenih penzionera Srbije.

Partija ujedinjenih penzionera Srbije suštinski je utemeljena na socijalnoj pravdi za sve, svojim angažovanjem u svim segmentima života i rada, posebnu pažnju iskazuje prema socijalno najugreženijim kategorijama stanovništva.

Prilikom pripreme budžeta grada Niša za 2014. godinu, uprkos teškoj finansijskoj situaciji i tendencijama da se budžetske linije ukidaju ili sredstva na njima umanjuju, PUPS se dosledno držao svojih predizbornih obecanja i insistirao na očuvanju svih socijalnih davanja.

Predstavnici gradskog odbora PUPS-a kao i opštinskog odbora Palilula, uručili su članske karte Pokreta ujedninjenih penzionera Srbije novim članovima, među kojima je veliki broj mladih.

Povezane vesti