018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pune ruke posla za lekare Hitne pomoći (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Lekari niške Hitne pomoći, tokom vikenda imali su pune ruke posla. Kako kažu, uglavnom su se javljali pacijenti koji boluju od hroničnih bolesti, među njima i deca, ali ističu, da je za ovo doba godine neuobičajeno to što je broj zbrinutih pacijenata bio neobično povećan. Bilo je i dosta hitnih stanja, a uzrok je uglavnom bio povećan kardiovaskularni pritisak, tako da iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć poručuju povećan oprez i redovno uzimanje terapije.

Čekaonice i soba za opservaciju i hitne intervencije niške hitne pomoći, tokom ovog vikenda bile su ispunjene do poslednjeg mesta, kažu nadležni iz ove ustanove. Radilo se uglavnom o hroničnim bolesnicima, i respiratornim infekcijama, a među pacijentima je bilo i puno onih najmlađih.

Zbog trenutnih meteoroloških uslova, ali i neubičajeno visokih temperatura za ovo doba godine koje slede u narednom periodu, lekari savetuju dodatni oprez kod svih građana, pa čak i onih koji nemaju nikakve zdravstvene probleme.

U niškom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć ističu da ovi vremenski uslovi nepovoljno utiču i na psihijatrijske bolesnike, ali i na vozače, tako da lekari savetuju maksimalan oprez u saobraćaju.

Povezane vesti