018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pune ruke posla za Hitnu pomoć (VIDEO)

Komentari: isključeni

Od početka godine ekipe Hitne pomoći izašle su na teren 4700 puta, a ambulanti za urgentno zbrijavanje odraslih i pedijatriji javilo se više od trinaest i po hiljada pacijenata.

Najviše je bilo pacijenata sa gripom i respiratornim infekcijama, kaže dr Slađana Milenković i apeluje na građane da se javljaju samo ukoliko im je urgentna pomoć zaista neophodna.

Lekari Hitne pomoći poslednjih mesec i po dana imaju pune ruke posla. U odnosu na isti period prethodnih godina, mnogo je više intervencija i više pacijenata u ambulantama. Samo u poslednja 24 sata Hitnoj pomoći se javilo preko 600 pacijenata.

Mi smo, generalno, stara i bolesna nacija, koja sve više pati od hroničnih bolesti, što je još jedan razlog ovako velikog broja pacijenata, kaže doktorka Milenković. Međutim, građani često koriste to što u Hitnoj pomoći rade lekari svih specijalnosti da što pre završe pregled, iako im lekarska pomoć nije urgentno potrebna.

Temperatura do 20 stepeni pogoduje širenju virusa, kaže dr Milenković i dodaje da treba izbegavati skupove, unositi dosta tečnosti, voća i povrća. Takođe je važno i slojevito oblačenje zbog velike razlike u temperaturi u jutarnjim i popodnevnim satima

Povezane vesti