018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pumpe Eurostar mesečno neovlašćeno trošile 50 hiljada kwh (VIDEO)

Zbog krađe struje Jugoistok je sa mreže isključio dve benzinske pumpe Eurostar a protiv vlasnika će pokrenuti krivičnu prijavu.

Na brojilima benzinskih pumpi Eurostar na bulevaru 12. februar i u ulici Vojvode Mišića, ekipe Jugoistoka pronašle su velike magnete koji su onemogućavali realno merenje potrošnje. Umesto 43 hiljade kilovat sati koliko je jedna pumpa trošila mesečno, potrošnja je bila 1200 kwh, koliko tokom zime troši jedno domaćinstvo. Zato su ekipe Jugoistoka više puta pokušavale da provere merna mesta, što vlasnik nije omogućavao. Pumpe su sada isključene sa mreže jer je krađa utvrđena, a protiv vlasnika je Jugoistok pokrenuo krivičnu prijavu. Na mrežu će biti priključeni kada se izračuna neovlašćena potrošnja. Taj utrošak se obračunava za period od dve kontrole ili za godinu dana, kažu u ovom preduzeću. Oni ipak procenjuju da su pumpe Eurostar mesečno neovlašćeno trošile 50 hiljada kwh.

Potrošači kod kojih je utvrđeno da su krali struju merno mesto više ne može biti u objektu, kažu u Jugoistoku i dodaju da po zakonu o energetici svaki potrošač mora da obezbedi pristup brojilu ekipama distribucije.

  • PETKO

    CEO GRAD ZNA KO SU TOŠIĆI I ŠTA SVE RADE I DA JE PRAVDE U OVOJ NAŠOJ DRŽAVI ODAVNO BI BILI IZA BRAVE….

  • MICKOVIC

    DA