018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Psihijatri: Sedative ne treba uzimati olako (VIDEO)

Komentari: isključeni

Otvaranje apoteke u MIN ambulanti pokazalo se kao odličan potez, kažu zaposleni u ovoj ustanovi. Ističu da objekat radi punim kapacitetom i da je potpuno opremljen svim lekovima. Međutim, dodaju da je primetno da građani od lekara sve češće traže sedative, zbog čega oni i spadaju u lekove koji se najviše propisuju pacijentima. Ovu činjenicu potvrdili su i psihijatri, koji upozoravaju da se ovakva vrsta lekova danas isuviše neozbiljno shvata.

Nedavno otvorena apoteka u sklopu ambulante Mašinske industrije, maksimalno je opravdala svoje postojanje, kažu pacijenti, ali i Nišlije koje žive u ovom delu grada. Komentari su uglavnom slični, i svode se na to da im ova apoteka umnogome olakšava život.

Zaposleni u apoteci kažu da od otvaranja, apoteka ima odličan promet, kao i da su komentari ljudi pozitivni.

Za najavljeno pojeftinjenje od 50 odsto, koje će se odnositi na one lekove koji su najpropisivaniji, farmaceuti potvrđuje da tu spadaju i sedativi i anksiolitici, i dodaje da je sve više onih koji posežu za njima.

Ovu činjenicu potvrđuju i psihijatri, i upozoravaju da lekove iz te grupe ne treba shvatati olako.

Iako zvanični podaci pokazuju da je u Srbiji smanjena potrošnja sedativa, praksa ipak pokazuje suprotno. Tablete za smirenje u našoj zemlji pije više od 1,3 miliona stanovnika.

Povezane vesti