018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Prvu nagradu Svetosavskog konkursa osvojio Lazar Kostić (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Lazar Kostić, učenik Gimnazije “Svetozar Marković”, osvojio je prvu nagradu za esej o Prvom svetskom ratu na trinaestom Svetosavskom konkursu, koji je organizovalo Društvo za negovanje duhovnih tradicija „Vuk Karadžić“. Teme ovogodišnjeg konkursa bile su: Naše duhovno nasleđe – 150 godina posle Vuka Karadžića i Slike ratnog vihora.

Više od 50 učenika srednjih škola iz Niša, Prokuplja, Pirota, Dimitrovgrada i Republike Srpske učestvovalo je na tradicionalnom Svetosavskom konkursu Društva za negovanje duhovnih tradicija „Vuk Karadžić“. Dva istorijska jubileja opredelila su tematiku konkursa i to: sto godina od početka Drugog svetskog rata i sto pedeset godina od od smrti Vuka Karadžića. U kategoriji literarnih radova nagrađeno je 12 učenika, a u kategoriji fotografija iz Prvog svetskog rata nagrađeno je 6 đaka. Lazar Kostić, iz Gimnazije „Svetozar Marković“ nagrađen je za literarni rad koji govori o dečaku u vihoru velikog rata.

Ovaj konkurs nema karakter takmičenja već je mesto gde naši mladi ljudi pokazuju koliko vrede i koliko svog slobodnog vremena poklanjaju literarnom i umetničkom radu, istakla je u pozdravnoj reči Milunka Mitić iz Društva “Vuk Karadžić”.

U kategoriji fotografija iz Prvog sveskog rata i elektronske prezentacije prvu nagradu osvojila je Anastasija Kocić. Svi nagrađeni na svetosavskom konkursu, pored knjige dobili su i zahvalnicu od organizatora ove manifestacije.

 

Povezane vesti