018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Prvo ovogodišnje uništavanje mreža ribokradica (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Dva kilometra mreže koje su lovočuvari našli kod lovokradica, uništena su danas ispred hale Čair. Prvo uništavanje mrežnog materijala ove godine organizovala je d.o.o. Južna Morava u saradnji sa nadležnom republičkom inspekcijom.

Na jugu Srbije ribolovačke službe beleže sve veći broj slučajeva nelegalnog lovljenja ribe. Iz tog razloga se, svake godine, u mnogim gradovima Srbije, kao apel i upozorenje ribokradocama oduzimaju mreže. U okviru sajma lova i ribolova d.o.o. Južna Morava je uz pomoć i podršku nadležne republičke inspekcije uništila svu mrežu koju je oduzeta u toku 2014. godine

Probleme sa nelegalnim lovljenjem ribe imaju sva ribarska udruženja u Srbiji, pogotovo u Vojvodini. Predsednik ribolovačkog društva Vojvodina je podržao ovo uništavanje mrežnog materijala.

Podsećamo da je poslednji put ovakva akcija organizovana 25. decembra. Godišnje se na jugu Srbije zapleni 8.000 metara mreža. Predviđene kazne za ribokradice su 50.000 dinara, a ako se u mreži, prilikom kontrole nađe i po neka riba, kazne mogu biti i nekoliko stotina hiljada.

Povezane vesti