018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Prvo okupljanje volonetra “Nišvil “džez Festivala (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Dani do početka najvećeg muzičkog Festivala u ovom delu Balkana “ Nišvil džez festivala” se odbrojavaju. Festival zvanično počinje 14.avgusta, a danas je u amfiteatru na nišavskom Keju bila i prva prozivka volntera. Volontere iz čitavog sveta, njih 350, pozdravili su šef poslaničke grupe SNS-a Zoran Babić i gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić.

Prvo okupljanje volonetra, na ovogidišnjem 20. jubilarnom “Nišvil “džez Festivalu, gde bi drugo nego ispod spomenika Šabanu Bajramoviću, na prostoru amfietara na nišavskom Keju sa kojeg će se za neki dan ćuti prvi taktovi džez muzike sa takozvanog River stagea.
Iako zbog mnogobrojnih obaveza u republičkom parlamentu, neće ove godine prisustvovati Nišvilu, i uz obećanje da će svakako doći za sledeći, volonterima se obratio narodni poslanik i šef najveće polsaničke grupe u Parlamentu, narodni poslanik SNS Zoran Babić.
Uz zahvalnost za dobrovoljni rad kojim 350 mladih ljudi iz celog sveta pomaže Nišvilu , ali i gradu Nišu da bi , ovaj , jubilarni festival zadržao reputaciju najprestižnijeg u ovom delu Balkana, volonterima se obratio i gradonačelnik Niša.
U dobrom i veselom raspoloženju, kakvo i priliči mladosti, volonteri su napravili povorku i pošli u obilazak mesta na kojima će se ove godine Festival održavati. Volonterska povorka je prvo krenula prema Tvrđavi, gde će, tradiconalno, biti press centar Festivala. Nezvanično, Nišvil 2014, počinje u sredu 13.avgusta, kada če biti otvoreno nekoliko zanimljivih izložbi, a zvanično u četvrtak 14. Trajaće do 17.avgusta.