018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Prvi let za Bazel (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Sa niškog aerodroma poleteo je i prvi avion niskobudžetne kompanije “Wizz air” za Bazel, koji će ubuduće za Švajcarsku leteti dva puta nedeljno – ponedeljkom i petkom. Prvim avionom je iz Bazela doputovalo 160 putnika, a otputovalo 170.
Grad će u najskorije vreme uložiti novac u proširenje carinskog terminala i puta koji vodi do aerodroma od bulevara 12. februar, najavio je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.
Samo 4. dana nakon prvog leta za Malme, avion Wizz Air-a poleteo je za Bazel. Njime je u Švajcarsku otputovalo 170 putnika, što je pun kapacitet, kažu u upravi aerodroma “Konstantin Veliki”. Ovo će biti redovna linija sa niškog aerodroma a avion će do Bazela leteti ponedeljkom i petkom.
Gradonačelnik Niša Zoran Perišić još jednom je ukazao na značaj aerodroma za grad, i najavio nova ulaganja u infrastrukturu.
Kompanija “Wizz Air” ozbiljno ispituje tržište potcencijalnih putnika iz regiona, kaže Perišić. Velika prednost niškog aerodroma je to što na sat vremena vožnje od njega živi milion i po, a za dva sata autom do njega može da stigne čak tri miliona ljudi. To je veliki potencijal, a dodatna prednost aerodroma je i blizina auto-puta i samog centra grada. Još nekoliko kompanija je bilo zainteresovano za tehničke mogućnosti aerodroma i potencijalne putnike, kaže direktor Đurđanović.
Avioni Wizz Air-a od 25. juna lete i za Malme, utorkom, četvrtkom i subotom.