018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Prvi hakaton na jugu Srbije (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Na Elektronskom fakultetu počeo je Hakaton – prvo ekipno takmičenje programera na jugu Srbije. 10 timova studenata nadmetaće se u izradi aplikacija na zadatu temu za samo 24 sata. Glavni cilj ovakvog takmičenja jeste kreativna primena praktičnog znanja iz oblasti programiranja, sve više važnijeg u zanimanjima budućnosti.

Tehnologija se sve brže inovira. Sve je više programera. Potrebni su IT sektoru kod nas i u svetu. Rastu i zahtevi tržišta, a nameću se i sve kraći rokovi za završetak posla.Timski rad je otuda neophodan, a tako će, nema sumnje biti u budućnosti. Upravo to je i smisao Hakatona – takmičenja mladih programera u izradi aplikacija za samo 24 sata.

40 studenata sa Elektronskog, Prirodno matematičkog, Računarskog, Elektrotehničkog, Matematičkog i fakulteta Metropolitan za jedan dan pokušaće da programiraju što bolju aplikaciju. Inovativnost, dizajn, upotrebljivost, kvalitet koda, funkcija i stabilnost aplikacije biće osnova ocenjivanja stručnog žirija.

Najuspešniji timovi koji su dali najbolje rešenje za aplikaciju na temu studentskog života  biće nagrađeni. A za sve posetioce ovog događaja predstavnici poznatih softverskih kompanija predavaće o razvoju računarskih operativnih sistema, alata i programa.