018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Prva ,,Sky Race“ trka sutra u Niškoj banji (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Prva ,,Sky Race“ trka u Srbiji održaće se sutra u Niškoj banji – na trasi od 22 kilometra. Start ove planinske trke sa dosta uspona, zakazan je u osam sati kod fontane u Niškoj banji. Jedan od osnovnih ciljeva organizacije prve ,,Nebeske trke“ u Srbiji je da se istaknu prirodne lepote i turistički potrencijali Niša i okoline, rekao je za NTV direktor Turističke organizacije Niša Uroš Parlić.

Dvesta dvadeset četiri takmičara iz Sjedinjenih država, Irana, Makedonije, Slovenije, Bugarske, Srbije, okupiće prva ,,Sky Race“ trka koja se organizuje u našoj zemlji, a čiji je start u subotu 10. maja kod fontane u Niškoj banji. Takmičari će morati da savladaju uspone na trasi dugačkoj 22 kilometra, a koja je, kako kažu organizatori iz Turističke organizacije Niša i Gradske opštine Niška Banja, prepuna prelepih vidikovaca i mesta od kojih staje dah.

Osim promocije prirodnih lepota, kros se organizuje i u cilju popularizacije planinskog trčanja i planinarenja.

,,Sky Race“ ili ,,Nebeska trka“ trebalo bi da se završi do 18 sati, jer je u to vreme predviđeno proglašenje pobednika u Niškoj banji. Obezbeđene su i nagrade, po tri – u muškoj i ženskoj konkurenciji. Prvoplasiranima ide novčana nagrada – najbržem učesniku 30.000, a učesnici 15.000 dinara, saopštili su organizatori.

 

Povezane vesti