018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Protestni skup stanara stambenog bloka u Triglavskoj ulici (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Problem deponije u naselju Crvena zvezda ne datira od juče, ali će biti učinjeno sve da Gradska opština Palilula uz pomoć grada dugoročno reši ovaj problem u skladu sa zakonom, poštujući sva prava pripadnika romske nacionalne zajednice, rekao je Boban Džunić predsednik GO Palilula, na protesnom skupu stanara stambenog bloka u Triglavskoj ulici, koji se nalazi u neposrednoj blizini divlje deponije u naselju Crvena zvezda.

U naselju Crvena zvezda, posle svakog iznošenja komunalnog otpada i čišćenja divlje deponije od strane gradskih komunalnih službu, ponavlja se stara priča . Stanovnici ovog divljeg naselja, pripadnici romske zajednice, ubrzo formiraju novu deponiju. “Ovih dana ovaj problem je eskalirao. “ U pravu su i stanovnici naselja i stanari obližnjih zgrada, ali problem mora da se reši”, kaze Boban Džunić predsednik gradske opštine Palilula.
Stanari zgrade u Triglavskoj br. 1. kažu da su se više puta obraćali za pomoć nadležnim inspekcijama, jer je divlja deponija u naselju Crvena Zvezda izvor zaraze i opasnost za sve koji žive u njenoj blizini.
Stanovnici romskog naselja Crvena Zvezda, kažu da godinama žive u vrlo teškim uslovima, da se bave sakupljanjem sekundarnog otpada i da od toga žive. Posle isključenja sa električne i vodovodne mreže, nemaju ni minimum uslova za pristojan život.
U opštini Palilula spremni su da preduzmu sve u okviru svojih nadležnosti kako bi se pronašlo zadovoljavajuće rešenje za žitelje Crvene Zvezde. U tom smislu, očekuje se pomoć grada i republike, kaže predsednik Džunić.