018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Protestna šetnja zbog ubistva Vuka Stoiljkovića

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Porodica i prijatelji Vuka Stoiljkovića, koji je ubijen 10. februara na Bulevaru Nemanjića, protestovali su još jednom na Trgu kralja Milana i ispred zgrada Policijske uprave i Suda, sa zahtevom da se rasvetli istina o ovom zločinu, a svi odgovorni privedu pravdi.

Sledeći protest zakazali su za 14. mart, a okupljeni su pozvali sve javne institucije da tada izađu u centar grada, kako bi upozorili na sve učestalije nasilje.

„Ako vam je dobro, onda ništa“ još jednom su poručili porodica i prijatelji Vuka Stoiljkovića, skoro mesec dana nakon njegovog ubistva. Mirnom protestu na trgu kralja Milana pridružilo se nekoliko stotina Nišlija. Ujak nastradalog Vuka Zoran Jovanović kaže da porodica ima saznanje da je počela nova istraga ubistva. Kako kaže, žele da se što pre utvrdi istina, ali i odgovornost onih koji su sprovodili istragu neposredno po ubistvu.

Okupljeni su prošetali do zgrade Policijske uprave i Suda, a sledeći skup zakazali su za petak 14. mart na Trgu kralja Milana. Porodica Stoiljković pozvala je sve javne institucije, preduzeća i ustanove da ih podrže. U Parku Svetog Save, svake večeri oko 20 sati oni pale sveće za pokoj Vukove duše, a kako kažu, na tom mestu okupljaće se do 21. marta, kada će se održati četrdesetodnevni pomen.

Zbog sumnje da je nožem usmrtio Vuka Stoiljkovića policija je uhapsila dvadesetogodišnjeg Dimitrija S., kome je sud odredio jednomesečni pritvor.

Povezane vesti