018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Protestna šetnja kao izraz nezadovoljstva (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Protestnom šetnjom od gradske toplane do gradske kuće više od hiljadu Nišlija izrazilo je nezadovoljstvo politikom cena Javno komunalnog preduzeca gradska toplana..
Oni su u pisanoj formi nadležnima predali svoje zahteve, koji su ostali nepromenjeni, a to su:
Vraćanje cene grejanja na nivo od novembra 2014.godine sa smanjenjem od 10%,
Smena kompletnog rukovodstva JKP gradska toplana, kao i smena resornog gradskog većnika Miloša Banđura.

Posle okupljanja ispred kapije JKP Gradska toplana i predaje koverte sa zahtevima korisnika daljinskog grejanja, formirana je kolona koja je krenula u protestnu šetnju. Organizatori su insistirali da šetnja bude mirna i dostojanstvena. Išlo se maršutom od ulice Blagoga Parovića, preko Bulevara Nemanjića i Sedmog jula do gradske kuće. Prekidan skandiranjem i povicima nezadovoljnih građana prisutnima se obratio profesor Đokica Jovanović, ističući da ovaj protest predstavlja njihovu borbu za opstanak. Kako rukovodstvo grada vodi politiku, naveo je u nastavku obraćanja, izgubićemo i hleb i naše stanove. Ako država traži da narod štedi, onda mora da traži i od birokrateje da štedi i da prestane sa dovođenjem nesposobnih partijskih kadrova.
Zahtevi nezadovoljnih korisnika daljinskog grejanja ostali su nepromenjeni.
Sve je veći broj vlasnika stanova koji prema toplani upućuju zahtev za isključenje sa sistema daljinskog grejanja, jer više nisu u stanju da plaćaju račune.
Učesnici protestne šetnje odlučni su da istraju do ispunjenja svih zahteva.
Ako u roku od petnaest dana nadležni ne preduzmu ništa i ne ispune postavljene zahteve protesti će biti nastaljeni, najavio je profesor Jovanović.