018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Protesti advokata se nastavljaju (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Protesti advokata se nastavljaju, potvrdila je za Nišku televiziju predsednica Advokatske komore u Nišu, Brankica Orlović. Rad je obustavilo 8.500 advokata, a protesti traju skoro mesec dana. Podsećamo, branioci pravde zahtevaju da im se omogući da i dalje sastavljaju i overavaju ugovore, kao i da im se smanje porezi.

Advokati su spremni da pregovaraju sa ministrom o svojim zahtevima, ali nikakav dogovor još uvek nije postignut, rekla je za Nišku televiziju predsednica Advokatske komore u Nišu, Brankica Orlović, povodom protesta koji traje skoro mesec dana.

Informaciju da je brat albanskog premijera iz pritvora pušten, jer nije mogao da mu se obezbedi branilac zbog štrajka advokata, predsednica Advokatske komore komentariše kao pokušaj da se advokati bezrazložno okrive.

Advokati su protest započeli 13. septembra u Beogradu, a od 17. septembra su im se pridružili branioci pravde iz cele Srbije. Njihovi zahtevi su da se izmeni postojeći zakon o javnom beležništvu. Oni zahtevaju da im se omogući sastavljanje i overavanje ugovora, a i da im se porezi smanje na, kako kažu, razumnu meru.

 

 

Povezane vesti