018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Protest zbog neisplaćenih potraživanja

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Nekoliko desetina bivših radnika, a sada poverilica preduzeća EI „Aparati za domaćinstvo» u stečaju, protestovalo je ispred Privrednog suda u Nišu, jer za osam godina, od početka stečaja, nisu uspeli da naplate sva potraživanja.

Tvrde da na računu ima dovoljno novca za naplatu i da će, ukoliko do kraja aprila ne dobiju novac po rešenju za glavnu deobu unovčene stečajne mase, radikalizovati proteste.

Tridesetak radnika i poverilaca pogona „Aparati za domaćinstvo“ niške Elektronske industrije tražilo je prijem kod nadležnih u Privrednom sudu u Nišu, zbog problema, na čije rešavanje čekaju 8 godina. Kažu da zbog neažurnosti Agencije za privatizaciju, odnosno Centra za stečajeve, koji je u svojstvu njihovog stečajnog upravnika, i niškog Privrednog suda, ne mogu da naplate svoja potraživanja.

Agenciji za privatizaciju, koju poverioci EI „Aparata za domaćinstvo“ smatraju odgovornom za prolongiranje isplate potraživanja, tokom protesta obratio se Privredni sud u Nišu i, kako tvrde, urgirao da se slučaj ubrza i reši problem oko 600 ljudi.

Poverioci EI „Aparati za domaćinstvo“ kažu da su do sada dobili samo dve isplate, jednu 2009, a drugu prošle godine, dok im država duguje preko dvesta miliona dinara.

 

 

 

Povezane vesti