018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Protest Udruženja „Forum“ (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Udruženje za zaštitu potrošača “Forum” uputilo je javni protest čelnicima niške toplane zbog toga što su bili izuzeti sa sastanka rukovodstva ovog preduzeća sa predstavnicima resornog ministarstva. Tvrde da je bilo neophodno i njihovo prisustvo, kako bi predočili probleme sa kojima se susreću korisnici daljinskog grejanja u Nišu, ali i kako bi dali konstruktivne predloge za rešavanje istih.
Na sastanku predstvanika niške toplane i državnog sekretara Ministastva za energetiku, na kome je bilo reči o formiranju cene grejanja koja će važiti za sve toplane u Srbiji, ali i daljem načinu funkcionisanja, trebalo je da budu prisutni i oni koji štite interese potrošača, odnosno krajnjih kupaca toplotne energije, tvrde nadležni iz udruženja Forum. Ističu da su nekoliko dana ranije poslali i dopis gradskoj toplani u kome su predložili alternativna rešenja za prevazilaženje trenutne krize, ali kako navode, niko ih na razgovor nije pozvao.
Kada je reč o odgovornosti lokalne samouprave u odlučivanju koja prava imaju potrošači toplotne energije, iz Foruma poručuju da je zakon to jasno definisao.
U gradu na Nišavi u toku je potpisivanje peticije velikog broja skupština stanara za omogućavanje isključenja sa gradske toplovodne mreže, a glavni razlog je kako navode građani, visoka cena grejanja koju samo mali broj Nišlija može da plati.