018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Protest stanovnika Ostrovice (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Stanovnici 150 kuća u naselju Sv. Petka u Ostrovici protestovali su danas jer već tri meseca nemaju vodu. Nadležni navode da je razlog za to što lokalnom kamenolomu meštani nisu platili struju za pumpe koje ih snabdevaju vodom.
Ukoliko se ne pristupi trajnom rešenju ovog dugogodišnjeg problema, stanovnici Ostrovice najavljuju blokadu puta i rada kamenoloma “Partizanski put”.
Deo niškog sela nedaleko od Sićevačke klisure je 90 dana bez vode, jer su pumpe isključene. Stanovnici naselja u Ostrovici kažu da vode nema, ali nema ni rešenja. Dugovi za struju kako meštana, tako i kamenoloma koji je vlasnik strujomera datiraju još iz 2008.
Jedan od načina da se ovaj problem, po njihovom mišljenju, reši, jeste poseban strujomer i odvajanje od kamenoloma. Upravnik ovog preduzeća Milan Stajić za NTV kaže da nije ovlašćen da daje izjave o razlozima isključenja struje i duga stanovnika Ostrovice. U Opštini Niška Banja kojoj se meštani obraćaju za pomoć, takođe imaju predlog rešenja problema.
Meštani ističu da ne bi bili zadovoljni ni da im nadležni dopreme cisterne sa pijaćom vodom, već da žele trajno rešenje problema. Podsetimo, jedan deo Ostorvice ima vodu i njima nije isključena pumpa, jer svoja dugovanja redovno izmiriju.