018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Protest stanovnika naselja Nikola Tesla (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Stanovnici naselja Nikola Tesla protestovali su ispred gradske uprave jer još nema mosta na Kutinskoj reci. Kako kažu, zbog toga što most još nije izgrađen, moraju da obilaze 10 km kako bi stigli do svoje obradive zemlje. Zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković kaže da će most biti sagrađen do kraja godine.
Od kako je 19. aprila prošle godine, zbog obilne bujice porušen most na Kutinskoj reci blizu sliva u Nišavu, stanovnici naselja Broj 6 nemaju kako da stignu do zemlje koju obrađuju. Traktorima i ostalim mašinama uglavnom gaze vodu kako ne bi obilazili 10 km do mosta u Vrežini. Ako im mašine nisu potrebne, reku prelaze preko improvizovanog drvenog mosta koji su sami napravili nekoliko desetina metara dalje od starog mosta.
Njih tridesetak protestovalo je ispred gradske uprave kako bi skrenuli pažnju gradskih vlasti na ovaj problem.
Zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković kaže da postoji planska dokumentacija i novac za izgradnju mosta, kao i da završetak izgradnje očekuje do kraja godine.
Ovaj most je do prošle godine više puta rušen jer je ometao protok vode zbog čega je ona plavila naselje. Međutim, stanovnicima ovog naselja je most preka potreba, a ukoliko lokalna samouprava ne ispuni obećanje i izgradi ga, najavljuju zaoštravanje prostesta i blokadu puta ka Niškoj banji.