018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Protest radnika Niške pivare ispred Gradske kuće

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Radnici Niške pivare protestovali su danas ispred Gradske kuće zahtevajući prijem kod gradonačelnika. Oni od Grada zahtevaju, da ih poveže sa državnim institucijama, koje bi rešile tešku situaciju u kojoj se nalaze. Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković rekao nam je da je dogovoren sastanak sa predstavnicima sindikata, kako bi sagledali mogućnost ko bi inicirao raskid privatizacije ove fabrike.

Od maja prošle godine 140 radnika Niške pivare, koja je u većinskom vlsništvu Jovice Stefanovića Ninija, nije primilo platu. Od prvog januara ostali su bez zdravstvenog osiguranja, a staž im nije uplaćivan već dve godine, tvrdi predsednik ASNS-a Niške pivare Miljan Damnjančević.

Damnjačević kaže da su radnici Pivare već uputili dopise predsedniku države, premijeru, zameniku premijera i Agenciji za privatizaciju, ali da do sada nisu dobili nikakve odgovore. Oni, između ostalog, traže da se raskine privatizacija i da država kao većinski vlasnik preuzme Pivaru.

Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković nam je u telefonskoj izjavi rekao da je postignut dogovor da se sutra sastanu predstavnici sindikata Pivare, kako bi zajednički sagledali ko bi mogao da inicira raskid privatizacije. Naime, postojale su nedoumice da li je Pivara u stečaju, međutim, proverom u Privrednom sudu u Nišu utvrđeno je, kako nam je Slavković rekao, da pravno ova fabrika nije u stečajnom postupku. Stečaj je pokrenut maja prošle godine, ali niko od zainteresovanih strana nije uplatio troškove ovog postpuka, pa je samim tim i obustavljen.

Povezane vesti