018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Protest radnika MIN Vagonke (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Radnici fabrike MIN “Vagonka” već 6 meseci su na prinudnom odmoru, a septembarska plata od prošle godine je poslednja koju su primili.
Oni strahuju od stečaja, dok direktor fabrike i zastupnik kapitala Ivica Radosavljević očekuje nastavak proizvodnje čim Vlada bude isplatila ostatak novca za remont vagona “Železnice Srbije”.

Oko 270 radnika “Vagonke” nije primilo platu za poslednjih 8 meseci, a kako kažu, strahuju da će fabrika otići u stečaj. Za remont vagona Železnice Srbije koji je trebalo da obezbedi fabrici 200 miliona dinara, Vlada je platila oko 122 miliona, dok je 79 miliona nenaplaćeno. Prema tvrdnjama radnika i predstavnika sindikata Metalac, isplata je obustavljena jer direktor i zastupnik kapitala Ivica Radosavljević nije opravdao 80 miliona dinara. Oni dodaju i da je Radosavljević bahato trošio novac na svoje plate i putne troškove dok su oni već pola godine na prinudnom odmoru i bez plata.

Direktor Radosavljević tvrdi da je sav novac koji su dobili za posao sa Železnicom opravdan i da su isporučili i više vagona nego što je fakturisano. Prema njegovim rečima isplatu je stopirao bivši ministar privrede Saša Radulović.

Radosavljević dodaje da je po nalogu Vlade formirana nova Radna grupa koja će, nada se, pronaći rešenje i očekuje da će se radnici uskoro vratiti u hale.
Iako su na prinudnom odmoru, radnicima sleduje 60 odsto od plate i to u većem iznosu od minimalca, dodaje Radosavljević.

Povezane vesti