018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Protest radnika „MIN Fitipa“ zbog neisplaćenih akcija (VIDEO)

Komentari: isključeni

Stotinak bivših radnika niške fabrike „Kopex MIN Fitip“ četvrti put ove godine protestvovalo je ispred ulaza u fabrički krug,  jer, kako kažu, tri godine od likvidacije ove firme nisu dobili novac od svojih akcija. U štrajkačkom odboru ovog preduzeća ističu da su se više puta obraćali likvidacionom upravniku i zahtevali isplatu akcija, ali da su uvek samo dobijali odgovor da novac ne mogu da dobiju dok se ne okončaju svi sudski sporovi između radnika i preduzeća.  

Bivši radnici „MIN Fitipa“, preduzeća koje je pre sedam godina kupio poljski „Kopex“, nezadovoljni su, jer im nisu isplaćene akcije preduzeća. Firma je u likvidaciji od 2010. godine, od kada je više od 300 radnika ostalo bez posla i kojima nije isplaćeno 13 odsto akcija, što im, kako kažu, pripada po zakonu.     Radivoje Šakić iz štrajkačkog odbora dodaje da su pojedini radnici tužili firmu zbog neipslaćenih regresa i otpremnine i da se sudski sporovi koriste kao izgovor za odlaganje isplata akcija. Para na računu MIN „Fitipa“ ima, tvrde radnici, jer je nakon likvidacije rasporadata kompletna fabrička imovina.

U štrajkačkom odboru „Kopex MIN Fitipa“ ističu da će  zahtevati od MUP-a Srbije, Vlade Republike Srbije, Minstarstva finansija, Poreske uprave i Javnog Pravobranilaštva da ispitaju poslovanje firme kako bi radnici što pre ostvarili svoja prava.

Povezane vesti