018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Protest ispred zgrade Suda

Komentari: isključeni
Tagovi:

Udruženje za zaštitu ljudskih prava „Feniks“ nezadovoljno radom sudstva, protestovalo je ispred zgrade Suda u Nišu. Većina njih godinama vodi parnice zbog, kako tvrde, korumpiranog sistema pravosuđa. Traže da i u sudstvu odgovaraju oni za koje se utvrdi da su kršili zakon, i podržavaju svaku borbu protiv korupcije.

Zoran Veljković godinama živi u višespratnici na Keju Kola srpskih sestara. Pre par godina investitor je tražio saglasnost skupštine stanara da nadgradi dva sprata. Veljković tvrdi da je postignut samo načelni dogovor, ali da je to investitor iskoristio i bez komplene dokumentacije izgradio stanove. Kada je to pokušao da dokaže na sudu, tvrdi, investitor je tužio njega .

Ovo je samo jedan od slučajeva koje zastupa niško Udruženje za zaštitu ljudskih prava „Feniks“. Mnogi vode višegodišnje sudske sporove. Svi tvrde da pojedinci u pravosudnom sistemu ne rade svoj posao po slovu zakona. Protestovali su ispred niške Palate pravde, a tražili su, kažu, i pomoć resornog ministarstva.

U udruženju „Feniks“ traže da Zakon ne amnestira nikoga od odgovornosti. Sudije, tužioci, veštaci moraju da odgovaraju pred zakonom za svoj rad, kao i svi drugi. Udruženje Feniks postoji već 9 godina i nalazi se uVrbaskoj ulici br 16 .

Povezane vesti