018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Protest ispred „Jugoistoka“

Meštani nekoliko sela iz okoline Niša, nezadovoljni što se, uprkos odluci Ustavnog suda od prošle godine, kamate za struju i dalje ne smanjuju, održali su protest ispred niške Elektrodistribucije.

Iz ovog preduzeća poručuju da se kamate otpisuju samo za 2012. godinu, iako su i sami tražili od Vlade i resornog minitarstva da se ukine celokupna kamata, kaže tehnički direktor, Dragoslav Pavlović.

Građani, koji spadaju među najveće dužnike za električnu energiju, tvrde da im se računi za struju ne samo ne smanjuju, već je dug sve veći i veći, a da zbog nagomilane kamate svakog dana strahuju od isključenja.

Niška Elektrodistribucija upoznata je sa svim problemima, ali kako kažu, odluka oko otpisa kamate je na Vladi Republike Srbije i Ministarstvu, kao i da se i oni zalažu da se problem nagomilanih dugova reši, kaže tehnički direktor Dragoslav Pavlović.

Slučaj svakog Nišlije je kompleksan na svoj način, i više se ne zna koga slušati, da li potpisati ugovor, plaćati duple račune, s obzirom da je svaki naredni račun sve veći.

Pavlović dodaje da je ovo preduzeće uvek bilo na raspolaganju svakom, za pronalazak najboljeg načina rešavanja velikih dugovanja i da se protestima ništa neće promeniti dok se ne promeni odluka Vlade.

Prilikom posete Nišu, ministarka energetike Zorana Mihajlović, najavila je moguće povećanje broja rata za otplatu duga, kao i otpisivanje kamate na kamatu,  kao i izmenu izgleda računa, ali Nišlije zahtevaju da se otpiše kompletna kamata, koja je, kako kažu, po zakonu o obligacionim odnosima, zastarela.

 

Povezane vesti

  • Milovan Ilic

    Dugogodisnji javasluk u ED Nis, nebriga i zanemarivanje siromasnog i ojadjenog naroda sada hoce preko racuna za struju da naplate, sve svoje gubitke zbog kradje, viskove zaposlenih, mahinacije kod nabavki i javasluk kod dela zaposlenih, meni licno su citacaci struje na 2 brojila napravili problem time sto su nasumicno godinama upisivali nepostojece kilovate cime su mi racune zaduzili za nepostojece dugovanje, stanja na brojilima su nekoliko puta komisijski ispravljali ali iznos zaduzenja u novcu nikada. Niko nije zeleo da potpise da se sredstva umanje iako je to njihova greska a sada me teraju da sklopim i sporazum na nepostojeca dugovanja, aman ljudi da li znate sta radite? Brojila koja koristim 25 godina nisu bazdarili a svakog meseca naplacuju fiksni deo za odrzavanje, koristio ne koristio moras da platis a o obracunu kamata da i ne govorim jer su povoljnije kod zelenasa nego kod elektrodistribucije.