018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Protest ispred „Jugoistoka“ (VIDEO)

Komentari: isključeni

Već nedelju dana stotinak porodica u romskom naselju na Crvenoj zvezdi nema struju. Oni su tim povodom organizovali miran protest ispred zgrade “Jugoistoka”.

U razgovoru sa predstavnicima privrednog društva za distribuciju električne energije „Jugoistok“, razmatrale su se mogućnosti za namirenje milionskog duga, redovnu isplatu dospelih obaveza i ponovno priključenje na elektro mrežu.

Više od 500 stanovnika romskog naselja Crvena zvezda, od kojih je veliki broj majki sa malom decom, ovih dana ostalo je bez struje. Isključenje sa elektroenergetske mreže zapravo je kulminacija problema sa kojima se žitelji ovog niškog naselja suočavaju poslednih dana.

Romi u naselju Zrvena zvezda kažu da tu žive više od 40 godina. Ono što oni žele jeste da imaju uslove kao i ostali građani.

U PR službi „Jugoistoka“ kažu da sprovode naloge privrednog društva EPS „Snabdevanje“ o isključenju neredovnih platiša. Inače privredno društvo „EPS Snabdevanje“ ima sedište u Beogradu, a od 1. jula 2013. g. dobilo je licencu za rad od Agencije za energetiku RS. Na otvorenom tržištu električne energije od 1. januara 2014. obavlja poslove snabdevača krajnjih kupaca.

 

Povezane vesti