018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Protest boraca rata 1999. (VIDEO)

Komentari: isključeni

Niški ratni veterani, u iščekivanju drugostepene presude Suda za ljudska prava u Strazburu, zatražili su od države da započne pregovore sa borcima o načinu isplate zaostalih ratnih dnevnica. Na protestnom okupljanju na Sinđelićevom trgu upućena je i podrška pravnom zastupniku Srđanu Aleksiću posle neosnovanih sumnji da je kao član gradskog veća u sukobu interesa.

Sud za ljudska prava u Strazburu doneo je 27. avgusta 2012. godine prvostepenu presudu u korist boraca rata 1999.g. Pošto je podneta žalba na ovu presudu, 15. maja 2013. godine, održana je rasprava na velikom žalbenom veću. Borce rata zastupao je advokat Srđan Aleksić. Nedavne tvrdnje da je Aleksić u sukobu interesa zbog svoje funkcije većnika, predstavljaju pokušaj zaobilaženja pravde i odugovlačenja postupka, kažu u Udruženju boraca rata 1999.

U Udruženju boraca rata odlučni su da istraju u nameri da svim vojnim obveznicima koji su učestvovali u ratnim operacijama posle NATO agresije 1999. godine budu isplaćene sve zaostale ratne dnevnice, a one, u proseku, sa pripadajućom kamatom iznose 250.000 dinara.

 

Povezane vesti