018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Protest bivših radnika „MIN Fitipa“

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Bivši radnici „MIN Fitipa“, preduzeća koje je u likvidaciji, protestovali su jer im nije isplaćen novac od akcija. Dok likvidacioni upravnik Zoran Cvetković kaže da novac ne može biti isplaćen dok se ne okončaju sudski procesi koji se vode između radnika i preduzeća.

Bivši radnici „MIN Fitipa“, preduzeća koje je 2007. kupio poljski „Kopeks“, nezadovoljni su, jer im nisu isplaćene akcije preduzeća. Firma je u likvidaciji od 2010. godine, od kada je više od 300 radnika ostalo bez posla, a većini, kažu, nije isplaćena ni adekvatna otpremnina.

Radnici dodaju da su u periodu likvidacije prodate mašine i hala preduzeća, a da oni nisu videli ni dinar, kao i da za vreme poslovanja „Copex“ nije poštovao kupoprodajni ugovor sa Agencijom za privatizaciju, pa je radnicima smanjio plate, a nije plaćao ni topli obrok ni regres.

Likvidacioni upravnik Žarko Đokić, međutim, tvrdi da je radnicima isplaćeno sve što im je sledovalo, a da novac od akcija ne mogu da dobiju dok se ne završe sudski sporovi između bivših radnika i preduzeća.

Bivši radnici „MIN Fitipa“ tvrde da im je rukovodstvo i u vreme kada su radili u „Copexu“ pretilo otkazima ukoliko ne povuku tužbe, ali da će ipak i sada razmotriti tu opciju, kako bi dobili svoj novac.

Povezane vesti