018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Protekta organizuje radionice za mlade (VIDEO)

Osnovci i srednjoškolci slobodno vreme provode uglavnom ispred televizora i računara a svaki 5. mladi čovek čita knjige i posećuje kulturne događaje, kažu u nevladinoj organizaciji Protekta.

Zato će u saradnji sa Kancelarijama za mlade grada Niša i opština Palilula i Crveni krst organizovati ekološke, sportsko-rekreativne i bezbednosne radionice za učenike osnovnih i srednjih škola.

Kako bi mladi ljudi kreatvinije provodili slobodno vreme, usvojili zdrave stilove života i rešavali konflikte dijalogom, nevladina organizacija Protekta udružila se sa Kancelarijama za mlade grada Niša i opština Palilula i Crveni krst. Od avgusta do januara organizovaće radionice po osnovnim i srednjim školama. Kako kažu, najmlađi učenici učestvovaće u radionicama o ekologiji, stariji osnovci u kreativno-sportskim radionicama, a za srednjoškolce su predviđene radionice o bezbednosti.

U projekat “Zajedno smo jači” uključene su dve osnovne škole i gimnazija Svetozar Marković sa teritorije opštine Palilula i dve osnovne škole sa teritorije Crvenog krsta.

U okviru projekta biće organizivana i jednomesečna škola stripa u svim osnovnim školama iz dve opštine, a nakon završene obuke polaznici će izložiti svoje radove. Projekat je finansiralo ministarstvo omladine i sporta sa 870 000 dinara.

Povezane vesti

  • Amadores

    Drago mi je videti da se neko okrece put mladih i njihovom interesovanju.Samo napred i zelim vam sve najbolje u daljem radu.Srecno…