018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Prostor „Niške banke“ velika ušteda za Grad

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Ukoliko se planovi Grada realizuju i nekadašnja „Niška“, a sada mađarka „OTP banka“, postane sedište javnih preduzeća i ustanova koje svoj poslovni prostor iznajmljuju od pravnih ili fizičkih lica, ušteda bi bila višemilionska i znatno bi rasteretila budžet Grada Niša. Od rente „Parking servisa“, na godišnjem nivou bi u gradskoj kasi ostalo oko dva miliona i sedamsto hiljada dinara, od Uprave za poljoprivredu oko tri i po miliona dinara, dok bi „Direkcija za javni prevoz“ izdvajala manje novca od dosadašnja četiri miliona.

U ovu bi zgradu trebalo da se usele sva javna preduzeća i ustanove koje svoj prostor zakupljuju. Jedna od službi koje će potencijalno sedište imati u ulici Nikole Pašića jeste „Parking servis“, koji, uprkos smanjenju, i dalje plaća veliku sumu za najam prostora. Osim „Parking servisa“, u zgradu „OTP banke“ mogla bi biti preseljena i „Direkcija za javni prevoz“, koja mesečno za sve svoje prostorije plaća ukupno trista sedamdeset hiljada dinara, što je godišnje skoro četiri miliona dinara, kao i Uprava za poljoprivredu, koja je sada u prostoru nekadašnjeg grčkog konzulata.

Svi mogući korisnici se slažu da je ideja odlična i da bi to svima značajno olakšalo poslovanje iz više razloga.

Pregovori o kupovini zgrade već su počeli, a komisija koja je formirana početkom meseca radi na proceni vrednosti. Cilj je da se ova ideja što pre sprovede u delo, jer je to pravi primer dobrog poslovanja, istakao je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić.

Osim pomenutih uprava i službi, u ovaj prostor bi mogao biti preseljen i prekršajni sud, koji već godinama traži adekvatan prostor.

Povezane vesti