018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Proširena zelena parking zona (VIDEO)

Komentari: isključeni

Nakon višemesečne analize i uz odobrenje nadležne uprave, od 9. septembra proširena je zelena zona plaćanja parkinga na celu Dušanovu ulicu, na deo oko Čaira, oko Trga Učitelj Tase i pored pijace na Bulevaru Nemanjića. Iz parking servisa još apeluju na sve građane da vode računa o tome gde se parkiraju, jer video-pauk neprestano radi, a kazna je 11000 dinara.

Kontrolori JKP “Parking servis” Niš će narednih dana svima koji se parkiraju u ulicama koje su postale deo druge zone ostavljati na automobilima obaveštenja koja će ih informisati da se nalaze na parkingu pod naplatom. To su ulice Cara Dušana, od Vojvode Mišića do Bulevara dr Zorana Đinđića, 9. Brigade, prilaz II, Trg Učitelja Tase, Ljubićka, Tome Rosandića, Učitelj Milina i  između Bulevara Nemanjića i Dragiše Cvetkovića uz bulevarsku pijacu.

Do ovoga je došlo, kako nam je rekao Igor Vojinović, pr ovog preduzeća, zbog velikog broja pritužbi stanara iz tog dela grada, jer su na obodu zona pa nema mesta za parkiranje.

Od maja meseca Parking servis je uveo sistem video-pauka koji funkcioniše sinhronizovano sa saobraćajnom policijom i ceo grad je pod kontrolom, kaže Vojinović. Radi se o tome da mobilne ekipe Parking servisa na terenu evidentiraju nepropisno parkirana vozila, fotografišu ih i putem veze šalju u dispečerski centar gde saobraćajni policajac potvrđuje da li postoji prekršaj ili ne i izdaje nalog.

- Taj nalog, zatim, naše ekipe stavljaju na vozilo. Ukoliko vlasnik auto ne ukloni u roku od tri minuta, koliko je predviđeno novim zakonom, vozilo će biti uklonjeno na depo. Prema zakonu o bezbednosti u saobraćaju, na lokacijama gde postoji znak da je zabranjeno parkiranje ili tamo gde ne postoji dovoljno mesta na trotoaru za vozila i pešake, a to je udaljenost od najmanje metar i šezdeset centimetara od vozila do kraja trotoara, takva vozila bivaju uklonjena, kao i vozila koja su na kolovozu ili na raskrsnici na rastojanju manjem od propisanog – kaže Vojinović

Parkiranje na mesto koje za to nije predviđeno postalo je luksuz, jer je kazna za uklanjanje vozila iz prekršaja 6000 dinara. I to nije sve – sledi i mandatna kazna u visini od 5000 dinara. Zbog toga je jeftinije, poručuju iz Parkig servisa, koristiti komercijalna parking mesta.

Povezane vesti