018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pronađeni ilegalni emigranti

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Operativnim radom službenici Policijske uprave u Nišu, došli su do saznanja i u dva navrta pronašli ukupno 18 stranih državljana, jedno dete, 7 maloletnih i 10 punoletnih. Podneta je i krivična prijava u redovnom postupku protiv Momira S. (1964) iz okoline Bujanovca zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Osumnjičeni Momir je 9. januara oko 22 časa i 20 minuta zaustavljen na naplatnoj rampi „Doljevac“ i u njegovom vozilu „audi“, vranjskih registarskih oznaka je pronađeno 8 stranih državljana, sedam maloletnih i jedan punoletni iz Avganistana, bez putnih isprava koji su ilegalno ušli u Srbiju iz pravca Republike Makedonije. Maloletni strani državljani su smešteni u Prihvatnu stanicu u Božidračevoj, a punoletni strani državljanin je odveden prekršajnom sudiji, koji mu je izrekao novčanu kaznu od 10.000 dinara i zaštitnu meru udaljenja sa teritorije Republike Srbije u trajanju od jedne godine.

Sinoć oko 22 i15 policija je na naplatnoj rampi „Nais“ pronašla 10 stranih državljana iz Sirije, jedno dete, jednog maloletnika i osam punoletnih osoba. Pronađeni punoletni strani državljani odvedeni su prekršajnom sudiji koji im je izrekao novčanu kaznu od 10.000 dinara, koja je preinačena u zatvorsku, u trajanju od 10 dana i zaštitnu meru udaljenja sa teritorije Republike Srbije u trajanju od jedne godine, a maloletni strani državljani su smešteni u Prihvatnu stanicu u Božidračevoj.

Povezane vesti