018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pronađeni ilegalni emigranti

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Niška policija je juče, oko 11 i 20, pored državnog puta Vranje – Niš, u visini mesta Pukovac, zatekla osam državljana Sirije, bez putnih isprava, koji su ilegalno ušli na teritoriju Republike Srbije.

Svi strani državljani zatražili su azil, tako da su nakon postupanja policijskih službenika, upućeni u Centar za azil u Sjenici.

Noćas, oko 1 i 30, na auto-putu Niš-Beograd, u visini mesta Draževac, u kolovoznoj traci ka Beogradu, u zaustavljenom vozilu marke „opel“ francuske registracije, niški policajci su zatekli 10 državljana Sirije i dva državljana Somalije, bez ličnih dokumenata, koji su ilegalno ušli na teritoriju Republike Srbije. Vozač „opela“ je ostavio vozilo sa putnicima i pobegao je sa lica mesta, te se za njim intezivno traga.

Nakon toga, policija je zaustavila vozilo marke „bmv“ vranjske registracije, u kome su se nalazili I. G. (1990) i S. S.(1992), obojica iz okoline Preševa.

U toku je dalje postupanje na okolnosti krivičnog dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi u toku.

Svi strani državljani su sprovedeni u Prekršajni sud u Nišu, koji im je odredio kaznu zatvora od po 15 dana i izrečena im je zaštitna mera udaljenje stranca sa teritorije Republike Srbije u trajanju od dve godine, nakon čega su sprovedeni u KPZ Niš.

 

 

Povezane vesti