018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pronađeni emigranti

Komentari: isključeni
Tagovi:

Niška policija je 15. marta zaustavila „fiat“ beogradskih registracija i „bmw“ austrijskih registarskih oznaka kojim su upravljali A. P. (31.) i D. R. (40) obojica iz Beograda, koji su u svojim vozilima prevozili 10 Avganistanaca, 4 Iranca, svi bez ličnih dokumenata, koji su ilegalno ušli na teritoriju Republike Srbije.

Svi Avganistanci izrazili su nameru da zatraže azil u Republici Srbiji nakon čega su smešteni u prihvatnu stanicu u Nišu dok su 4 državljanina Irana sprovedena u Prekršajni sud u Nišu, gde su kažnjeni novčanom kaznom zatvora od po 12 dana i izrečena im je zaštitna mera udaljenje stranca sa teritorije Republike Srbije u trajanju od 1 godine, nakon čega su sprovedeni u KPZ „Niš“.

Zbog osnova sumnje da su nedozvoljno prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, A. P. i D. R. je određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati, posle čega će sa krivičnom prijavom biti sprovedeni u nadležno tužilaštvo u Nišu.

Iste večeri, oko 22,30 časova, na auto-putu Niš-Beograd, u visini trupalskih šuma, od strane policijskih službenika Policijske uprave u Nišu, zaustavljeno je putničko vozilo marke „mercedes“ vranjanskih registarskih oznaka. Vozač „mercedesa“ je uspeo da pobegne sa lica mesta dok su u vozilu zatečena 13 državljana Sirije, bez ličnih dokumenata, koji su ilegalno ušli na teritoriju Republike Srbije a među njima je bio i jedan maloletnik.
Svi državljani Sirije su sprovedeni u Prekršajni sud u Nišu, gde su kažnjeni novčanom kaznom zatvora od po 12 dana i izrečena im je zaštitna mera udaljenje stranca sa teritorije Republike Srbije u  trajanju od 1 godine, nakon čega su sprovedeni u KPZ „Niš“.
Policijski službenici Policijske uprave u Nišu, intezivno tragaju sa nepoznatim vozačem „mercedesa“ koji je pobegao sa lica mesta.

Povezane vesti