018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pronađena tela blizu mesta nestanka aviona

Komentari: isključeni
Tagovi:

Tanjug – Indonežanski ratni brod izvukao je više od 40 tela iz mora tokom potrage za nestalim avionom „Er Azije“, saopštio je portparol mornarice.

„Mornarički radio je javio da je ratni brod Bung Tomo, izvukao 40 tela i da broj raste. Veoma smo zauzeti sada“, rekao je Manahan Simorangkir za agenciju AFP.

Izvršni direktor aviokompanije „Er Azija“ Toni Fernandes izrazio je danas saučešće rođacima 162 putnika i člana posade na letu QZ8501 pošto su ostaci aviona i tela uočeni u moru.

„Srce mi je ispunjeno tugom za sve porodice povezane sa (letom) QZ8501. U ime „Er Azije“, moje saučešće svima. Reči ne mogu da izraze koliko mi je žao“, napisao je Fernandes na Tviteru.

Fernandes je napisao da kreće u Surabaju u Indoneziji odakle je avion poleteo u nedelju i gde su se rođaci putnika i članova posade aviona okupili.

Indonežanski zvaničnici saopštili su danas da su videli nekoliko tela kako plutaju u vodama nedaleko od mesta gde je nestali avion „Er Azije“ poslednji put viđen.

Lokalne televizije prikazale su najmanje jedno telo kako pluta u vodi, prenela je agencija AP.

Tela, otečena ali netaknuta, doneta su na brod indonežanske mornarice, rekao je šef Nacionalne spasilačke službe koji je dodao da na telima nije bilo spasilačkih prsluka.

Nešto ranije zvaničnici su potvrdili da ostaci viđeni u Javanskom moru tokom potrage danas iz vazduha pripadaju nestalom avionu „Er Azije“.

Predmeti koji podsećaju na tobogan za iskrcavanje u vanrednim situacijama, vrata aviona i drugi objekti primećeni su u Javanskom moru.

Zvaničnik vazduhoplovnih snaga Indonezije Agus Putranto rekao je da je uočeno 10 velikih objekata i mnogo manjih beličastih objekata, koji se nalaze na oko 10 kilometara od lokacije gde je radar uhvatio avion.

Televizija Indonezije prikazala je dva relativno velika objekta, jedan narandžasti i jedan sivi ili braon, kako plutaju po površini.

Najveći objekat je nekoliko metara dugačak, navela je agencija Rojters.

Avion sa 162 putnika i članova posade nestao je u nedelju ujutro usled loših vremenskih uslova na letu od indonežanskog grada Surabaja do Singapura.

 

Povezane vesti