018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pronađena 22 ilegalna emigranta (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Policijski službenici Policijske uprave u Nišu su prošle noći u dva navrata pronašli 22 strana državljana iz Eritreje, Avganistana i Sirije bez putnih isprava i uhapsili Kadriju F.(1994) iz Preševa zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz držane granice i krijumčarenje ljudi kome je određena mera zadržavanja do 48 sati

Osumnjičeni Kadriju je oko 23 časa, zaustavljen kod naplatne rampe „Nais“ i u kombi vozilu „opel“ kojim je upravljao, pronađeno je 12 stranih državljana, bez putnih isprava koji su ilegalno ušli u Srbiju iz pravca Republike Makedonije, od toga dvoje dece. U drugom vozilu koje je nakon što je policija pokušala da ga zaustavi, sletelo sa puta i čiji je vozač pobegao pronađeno je još 10 stranih državljana, bez putnih isprava koji su ilegalno ušli u Srbiju.

Pet stranih državljana je izrazilo nameru da zatraži azil, a sedamnaest stranih državljana je odvedeno prekršajnom sudiji koji im je izrekao novčanu kaznu od 14.000 dinara, koja je preinačena u zatvorsku, u trajanju od 14 dana i zaštitnu meru udaljenja sa teritorije Republike Srbije u trajanju od jedne godine.

Službenici Policijske uprave u Nišu su u 2013. godini, na području Policijske uprave pronašli ukupno 207 stranih državljana bez putnih isprava koji su ilegalno ušli u Srbiju i podneli šest krivičnih prijava protiv devet osoba za koje se sumnja da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

I u narednom periodu inteziviraće se rad na suzbijanju krijumčarenja ljudi, kao i pronalasku i procesiranju stranih državljana koji ilegalno borave na području Republike Srbije.

 

Povezane vesti