018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Promocija zdravlja i humanosti (VIDEO)

U organizaciji Crvenog krsta, pod pokroviteljstvom Grada, i uz podršku Gradske opštine Crveni krst, u niškoj Tvrđavi organizovane su akcije „Trka za srećnije detinjstvo“ i „Zaštitimo decu u saobraćaju“. Cilj ovih manifestacija je promocija zdravog života i najviših humanih vrednosti.

U „Trci za srećnije detinjstvo“, koja je dvanaesti put organizovana u našem gradu, učestvovali su đaci niških osnovnih škola. Moto ovogodišnje trke bio je „Imamo cilj – dođi na start“, a učesnici su još jednom pokazali svoje opredeljenje za zdrav način života i sportski duh koji treba negovati.

Trka za srećnije detinjstvo je najmasovnija humanitarno-rekreativna aktivnost Crvenog krsta usmerena ka podmlađivanju i omasovljavanju članstva i volontera. Grad Niš podržava aktivnosti koje su posvećene našim najmlađim sugrađanima i promovišu sport i zdrav stil života.

U okviru akcije „Zaštitimo decu u saobraćaju“ održana je pokazna vežba saobraćajnog udesa, u kome mogu da stradaju i deca.

Današnju manifestaciju organizovali su Crveni krst Niš, Savez za školski sport i Niški maraton. Pokrovitelj je Grad Niš, uz podrsku Gradske opštine Crveni krst. U zabavnom delu programa izvedene su neke od kompozicija sa najnovijeg festivala „Majska pesma“.

Povezane vesti

  • pobednik

    Bravo Teodore!!!