018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Promocija trobroja časopisa “FILAŽ” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

U knjižari “Branko Miljković”, promovisan je trobroj časopisa “Filaž” koji se bavi filmskom umetnošču. Osim “Gradine” i časopisa “Unus mundus ”, “Filaž” je treći i najmlađi časopis koji izdaje Niški kulturni centar.
Za sve ljubitelje sedme umetnosti, dobra vest je da je novi “Filaž “izašao iz štampe. „Jedino filmove često oznаčаvаju kаo stаre. Nikаdа se ne kаže: Dа li si pročitаo stаru knjigu Dostojevskog? Ili: Dа li si video onu stаru sliku Rembrаntа? Ili: Dа li si čuo stаru simfoniju Mocаrtа? Ako niste videli neki film, on je zа vаs nov”. Reči su čuvenog Pitera Bogdanoviča.
U Krupnom planu mogu se naći intervjui domaćih filmskih stvaralaca poput Bobana Skerlića i Ivana Ikića, u rubrici “Rakursi” osvrt na filmove “Levijatan”, “Gravitacija i “Grand Budapest hotel”. Stalna rubrika “Far” donosi izveštaje sa filmskih festivala, a “Zumiranje“ tekstove o Džonu Fordu i Dušanu Makavejevu. “Filaž” ćete naći naći u knjižarama po ceni od 600 dinara, a u knjižari Niškog kulturnog centra, preko puta Gradske bolnice, cena je za 100 dinara manja.