018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Promocija sterilizacije pasa

Komentari: isključeni
Tagovi:

Fondacija za zaštitu životinja u Srbiji – FABS, predstavila je projekat ,,Promocija potrebe za sterilizacijom i obeležavanjem vlasničkih pasa“, koji bi trebalo da smanji populaciju pasa lutalica. Ova novoformirana fondacija ima za cilj zaštitu svih vrsta životinja, kao i zaštitu njihovih prirodnih staništa.

Problem sve većeg broja pasa lutalica zahteva hitnu intervenciju i sistematsku akciju, kažu predstavnici Udruženja za zaštitu životinja. Fondacija za zaštitu životinja u Srbiji u saradnji sa udruženjima ,,Zoo Planet“ i ,,DOM,“ počinje da sprovodi akciju, kojom se promoviše potreba za sterilizacijom i obeležavanjem vlasničkih pasa, što bi, kako se očekuje, trebalo da dovede do smanjenja broja pasa lutalica na našim ulicama. U okviru te akcije predviđen je i niz aktivnosti i edukacija. Brojne aktivnosti predviđene su i u okviru promovisanja osnovne misije ove fondacije, a to je stvaranje jake finansijske osnove za realizaciju različitih projekata usmerenih ka zaštiti životinja i njihovih staništa.

Fondacija za zaštitu životinja Srbije formirana je početkom februara, a za sprovođenje planiranih aktivnosti, kako kažu, najvažniji je partnerski odnos i saradnja između javnog i nevladinog sektora i stanovništva.

Realizaciju projekta Promovisanja potrebe za sterilizacijom pasa lutalica i obeležavanjem vlasničkih pasa, inače, podržale su i opštine Pantelej, Medijana, Crveni krst i Niška banja.

 

 

 

Povezane vesti