018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Promocija starih zanata i tradicionalnih vrednosti (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Promocija starih zanata i oživljavanje tradicionalnih vrednosti sa ovih prostora, predstavlja budućnost u razvoju turističkih potencijala grada Niša, kažu u gradskoj opštini Pantelej. Zbog toga, kako navode, učestvuju u novom projektu prekogranične saradnje sa Bugarskom, koji predviđa umrežavanje starih zanata u pograničnom predelu, a koji bi već do kraja aprila trebalo da opravda svoje postojanje.

Sve one koji se bave starim i davno zaboravljenim zanatima, očekuju bolji dani. Pokretanje i promocija ovih tradicionalnih zanimanja, osim što predstavlja odličnu mogućnost za razvoj turizma, dobra je prilika i za zaradu, kažu oni koji se ovime bave, ali navode da je veća podrška Grada neophodna.

Projekat prekogranične saradnje GO Pantelej sa Bugarskom koji predviđa umrežavanje starih zanata sa ovih prostora, upravo ima za cilj da pomogne oživljavanju tradicije, ali i da promoviše Niš, i uposli mlade ljude.

Partneri iz Bugarske koji rade na ovom projektu kažu da su do sada imali odličnu saradnju sa opštinom Pantelej, i da će se zajedničkim snagama potruditi da prevaziđu određene poteškoće i uspešno realizuju projekat.

Završetak projekta i njegova praktična primena planirana je za 22. april, tako da će, prema rečima učesnika, sve biti spremno za Sajam starih zanata, koji će se krajem aprila održati u Nišu.

)

Povezane vesti