018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Promocija kalendara “Nišlijke za nezaborav“ (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

U Nišu je promovisan kalendar pod nazivom “Nišlijke za nezaborav“ na kome su predstavljene žena koje su svojim delovanjem obeležile istoriju našeg grada.
Prva niška učiteljica Anastasija Nasta Dimitrijević, prva upravnica Ginekološkog odeljenja Niške bolnice doktorka Eva Haljecka, violinistkinja prvog niškog Simfonijskog orkestra Fevzija Jašarević, glumica Nađa Regin i inženjerka Jovanka Bončić su u prošlosti radom i stvaralaštvom učinile iskorak u svojim profesijama i doprinele razvoju grada. Osim njih i ženski fudbalski klub “Mašinac“ je zbog svojih uspeha zaslužio da se nađe u kalendaru kojim se odaje počast onim ženama koje su obeležile istoriju Niša.
Kalendar “Nišlijke za nezaborav“ deo je istoimenog projekta koji realizuje Udruženje građanki i građana Zadrugarice. Đaci Umetničke škole ilustrovali su stranice kalendara u kome su osim slika imm kratke biografije žena.
Kalendar simbolično obuhvata period od marta ove do marta naredne godine sugerišući tako trajanje jedne feminističke godine.