018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Promocija avanturizma i aktivnog odmora na Sajmu turizma (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Na ovogodišnjem Sajmu turizma i aktivnog odmora, koji se održava od 2. do 4. aprila u našem gradu, Nišlijama će svoju raznovrsnu ponudu predstaviti 140 izlagača iz naše kao i zemalja iz regiona. Akcenat će, prema rečima direktora Turističke organizacije Niša, Uroša Parlića, biti na aktivnom odmoru i avanturizmu.

Šesnaesti  međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora okupiće veći broj izlagača nego ranijih godina, tačnije njih 140. Među učesnicima su turističke agencije, etno-udruženja, sportski klubovi, turističke organizacije iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Republike Srpske, Bugarske, dok će prvi put svoju ponudu predstaviti i izlagači iz Mađarske.

S obzriom na to da je sajam, prema rečima dir. Turističke organizacije Niš Uroša Parlića, prepoznatljiv po promociji avanturizma, akcenat će biti na ovoj grani turizma. Oni koji žele mogu se tako oprobati u različitim aktivnostima poput jahanja, penjanjanja na veštačku stenu i peintbola

Sve se više razvija i gastronomski turizam, pa će tako Niš proširiti svoju turističku ponudu i organizovati veliki gastro festival u junu, kaže Parlić. Iz turističke organizacije očekuju da će ubuduće biti sve više posetilaca zahvaljujući različitim aktivnostima koje će biti organizovane u našem gradu, a među kojima je i reklamna kampanja pod nazivom ‘’Merak nema cenu’’ kojom će se promovisati Niš.

Ovogodišnji sajam turizma i aktivnog odmora se održava u Hali „Čair“ i trajaće od 2. do 4 aprila. Radno vreme u četvrtak i petak biće od 10 do 19 sati, dok oni koji žele da dođu na sajam u subotu to mogu učiniti od 10 do 17 sati, a ulaz je besplatan

Povezane vesti