018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Projektima do boljeg života

Komentari: isključeni
Tagovi:

Aktivni mladi ljudi, članovi organizacija i pojedinci koji žele da doprinesu boljem životu u mestu u kome žive mogu projektom da konkurišu za finansijsku podršku u okviru programa “Mladi su zakon“. Konkurs je otvoren do 15. juna, a projekti koji budu odabrani mogu dobiti od četrdeset do sto hiljada dinara.

U okviru Nacionalne strategije za mlade, Centar za razvoj građanskog društva „Protekta“ predstavio je konkurs za finansiranje omladinskih projekata, a sve kako bi se podstakao aktivizam i volonterizam mladih. A na konkurs može da se prijavi svaka organizacija, ili pojedinac koji ima ideju kojom bi se poboljšao život u lokalnoj zajednici,.

Projekat koji je do sada dao odlične rezultate sprovodi se u celoj Srbiji, a prezentacije su održane u svih 26 okruga, jer je u interesu da se uključi što više mladih.

Ministarstvo omladine i sporta, u saradnji sa resurs centrima, tokom prethodne 3 godine finansiralo je više od 400 omladinskih volonterskih projekata u 125 opština i gradova u Srbiji, koji su bili vredni oko trideset dva miliona dinara. Za ovu godinu opredeljeno je nekoliko miliona više, kojima bi, u Nišavskom okrugu trebalo da se finansira desetak projekata.

Povezane vesti