018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Projekat za bolji život žitelja Palilule

Komentari: isključeni
Tagovi:

Opština Palilula u okviru prekogranične saradnje sa bugarskim opštinama, trebalo bi uskoro da realizuje dva projekta namenjena opremanju osnovnih škola, ali i podizanju svesti kod najmlađih o važnosti očuvanja životne sredine. Za učešće u ovim projektima, opština očekuje pomoć Grada, kaže predsednik Skupštine Opštine Palilula, Miloš Stojković.

Kao jedna od najsiromašnijih opština, Palilula nastoji da  kroz projekte podigne nivo kvaliteta života svojih žitelja. Kako kažu u Opštinskom odboru SPS-a, Palilula je prošla na konkursu sa još dva projekta, koje bi trebalo da sprovodi u saradnji sa bugraskim opštinama. ,,Projekat uspeha,,  usmeren je ka pružanju pomoći osnovnim školama sa teritorije Palilule i trebalo bi da se realizje u naredne dve godine.

Drugi projekat, „Living Green“, namenjen je edukaciji mladih i podizanju svesti o važnosti očuvanja životne sredine. Vrednost oba projekta je preko 650.000 evra, od čega opštini pripada nešto više od 200.000 evra. Za projekat opremanja škola opština će dobiti 138.000 evra. Međutim, za realizaciju, neophodno je i učešće, a prema rečima Stojkovića, opština ne raspolaže tim novcem.

Inače, prema Stojkovićevim rečima, Opštinski odbor SPS-a u Paliluli od nedavno je brojniji za još 450 članova, uglavnom mladih ljudi, koji su lično došli sa zahtevom da se učlane u tu stranku.

Povezane vesti