018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Projekat unapređenja socijalne zaštite (VIDEO)

U cilju unapređenja socijalne zaštite i uvođenja novih usluga, centar „Protekta“ napravio je plan razvoja usluga socijalne zaštite u gradu Nišu. Projekat je sproveden u saradnji sa resornim ministarstvom i gradom kako bi se socijalna inkluzija i kvalitet života osetljivih grupa građaana unapredili.

Unapređenje socijalne zaštite jedan je od prioriteta gradske vlasti, kaže gradski većnik zadužen za socijalna Branislav Ranđelović. Grad je u okviru ovog projekta oformio dvanaestočlanu komisiju koja će rezultate ovog istraživanja iskoristiti za donošenje strategije socijalne zaštite grada Niša i poboljšanje socijalnih usluga uopšte.

„Protekta“ je u okviru projekta na adrese 25 ustanova socijalne zaštite poslala upitnike, kako bi se informisala o najvećim problemima i isplanirala dalje korake u ovoj oblasti.

Posebna pažnja, kako je istaknuto, posvećena je donošenju akcionog plana u tri oblasti za koje autori projekta smatraju da su neophodne u ovom trenutku. To su: pomoć i nega u kući za starije osobe i osobe sa invaliditetom, dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju, kao i stanovanje uz podršku za mlade. Oni očekuju da se ovim problemima posveti veća pažnja javnosti, ali i da se sistematski povećaju kapaciteti ključnih lokalnih aktera u Nišu, kako bi ove usluge socijalne zaštite bile održive.

Povezane vesti

  • Izmisljena topla voda

    Svaki put ista prica,,,kako ko dodje na vlast izmislja vec postojecu rupu na saksiji….za socijalu treba para! usluge se gase zato sto grad duguje i nema novca da finansira usluge…potrebe i korisnici postoje, ima ko da radi, ali nema paraaaaa.