018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Projekat „DSD Schulen“ za bolju nastavu nemačkog jezika (VIDEO)

Komentari: isključeni

Prva niška gimnazija „Stevan Sremac“ zaključila je sa osnovnim školama „Stefan Nemanja“, „Kole Rašić“ i „Čegar“ Sporazum o razumevanju u okviru projekta „DSD Schulen“.

Reč je o projektu unapređenja učenja nemačkog jezika, jačanja nemačko-srpske saradnje i usavršavanja nastavnika u oblasti nastave nemačkog jezika.

Ovaj projekat nastao je kao rezultat Memoranduma o razumevanju resornog ministarstva Vlade Republike Srbije i Ambasade Savezne Republike Nemačke u Beogradu.

Gimnazija „Stevan Sremac“ jedna je od 15 gimnazija u Srbiji koja je obuhvaćena projektom „DSD Schulen“, a čiji je osnovni cilj unapređenje nastave učenja nemačkog jezika. Projekat predviđa da gimnazije ostvare bližu saradnju sa osnovnim školama u okruženju.

Nemački partner smatra da je za uspeh ovog projekta nephodno obuhvatiti uzrast učenika kada kreće nastava stranih jezika.

U Prvoj niškoj gimnaziji „Stevan Sremac“ planiraju da od septembra ove godine krene sa radom dvojezično odeljenje, gde će se nastava odvijati na nemačkom jeziku. U planu je i saradnja sa nemačkim gimnazijama, razmena učenika, kao i usavršavanje profesorskog kadra.

Povezane vesti