018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Projekat „Budno oko“

Komentari: isključeni

Na pres-konferenciji u „Media centru“ predstavljen je projekat “Budno oko”, koji je finansijski podržao Grad Niš.

Projekat se bavi problemima Niša na umetnički način – putem fotografije. Sprovode ga Udruženje „Zeleni ključ“ i neformalna grupa Ni-foto.

Na njihovom zvaničnom sajtu i fejsbuk strani promovisane su fotografije koje ukazuju na probleme u gradu, a učesnici projekta očekuju angažovanje svih zainteresovanih mladih ljudi, koji bi kroz fotografiju ukazali na najčešće smetnje u gradu.

Od petka, 11. oktobra, prikupljene fotografije će moći da se vide na sledećim mestima u gradu: od 10 do 13:30 kružni tok kod Pravnog fakulteta, a zatim od 13:30 do 16 sati na platou isped Kalče (početak Kazandžijskog). U subotu 12. oktobra izložba će biti postavljena u centru Niša kod spomenika od 11 do 16 sati, dok će se u nedelju nastaviti u parku Svetog Save u istom periodu.

Od ponedeljka 14. oktobra organizovana je izložba fotografija na fakultetima, i to od istog dana na Fakultetu zaštite na radu , od 17.oktobra na Građevinsko–arhitektonskom fakultetu, a od 22. na Ekonomskom i Pravnom fakultetu.

Projekat se završava 31. oktobra izložbom fotografija u holu Gradske kuće, a tada će predstavnicima vlasti biti predate liste prikupljenih problema i zatražiti njihovo rešavanje.

Cilj projekta je da se unaprede kulturna dešavanja u gradu, da se afirmišu mladi i podstaknu na učešće u sagledavanju problema i predlaganju rešenja.

 

 

Povezane vesti