018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Projekat „2014. – Veliki mir“ povodom 100 godina početka Prvog svetskog rata

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

“Društvo mladih niških vizionara“, predstavilo je rezultate projekta “2014. – Veliki mir“, nastao povodom 100. godišnjice od početka Prvog svetskog rata. Projekat je realizovan uz podršku Resurs centra nevladine organizacije „Protekta“.

Rat nije rešenje za probleme, zaključak je panel diskusije koja je u okviru Projekta realizovana između Društva mladih niških vizionara i njhovih kolega iz austrijskog grada Perga. Jedina razlika jeste u tome što mladi Austrijanci smatrajau da je Prvi svetski rat nastao zbog ubistva Ferdinanda, dok mladi iz Srbije kao uzrok Velikog rata vide širenje Austougarske. To u svakom slučaju nije razlog da se ne pruži ruka pomirenja.

Rezultat projekta jeste i strip posvećen Prvom svetskom ratu, čiji je autor Predrag Stamenković. Članovi Društva mladih niških vizionara prikupili su zajedno sa građanima Niša i preko 150 knjiga koje će donirati biblioteci “Vićentije Rakić“, uništenoj u poplavama. Ceo projekat koji je imao i ovu humanitarnu notu podržalo je Ministarstvo sporta i omladine.

Povezane vesti